KONGEN AF KANDY

Med illustrationer af Mårdøn Smet

”En fantastisk overbevisende debut, sprudlende og fuld af overskud og fortællerglade.”
– Damian Arguimbau, Weekendavisen

”Der er store skæbner og spær kærlighed i denne veloplagte blanding af fortid og fantasi. Det store stof er disponeret med omhu og sans for cliffhangers.”
– Steffen Larsen, Politiken

”Historien er meget spændende, og kombinationen af den fantasifulde fortælling om tanden og de historiske begivenheder giver et rigtig godt resultat. Kan varmt anbefales – en sand lille perle!”
– Maria Eriksen, Børn & Bøger

Den 29. November 1618 sætter Christian den IV’s ostindiske flåde sejl fra København med kurs mod Ceylon. Med om bord er drengene Mikkel og Gabriel, en portugisisk helvedespræst og en mystisk indisk prins og prinsesse, som vogter ”Den hellige Dalada” – Buddhas venstre hjørnetand. Tanden, son normalt opbevares i et skrin på Ceylon, er i fare og har ført vogterne til drengene i København. Men forrædere ved Kandy-kongens hof skyer ingen midler – heller ikke mord og sort magi – for at få fat på tanden …

”Nå, det er sådan, du ser ud, lille dreng,” sagde præsten. ”Jeg havde troet, du var større.” Så lagde han hovedet på skrå og spurgte: ”Hvad har du i din fine pung? Kan du sige mig det?”
Gabriel knugede pungen i hånden, men sagde ikke noget.
”Nej? Nå, det finder jeg selv ud af.” Præsten stak hånden inden for kutten og trak en lang, tynd klinge frem. Stålet glimtede i de skrå solstriber.
”Farvel, lille dreng. Gå med Gud.”
Præsten løftede langkniven og så på Gabriel med et næsten mildt udtryk. ”Jeg skal være nådig, jeg skal gøre det hurtigt.”

– Fra bogen