De historiske eventyrromaner

Med udgangspunkt i tiden, da Danmark besad en stribe tropekolonier, fortælles i selvstændige, men alligevel beslægtede romaner, om sammenstødet mellem det fremmede og det hjemlige.

De ofte barske historier er alle drejet omkring en historisk virkelig begivenhed befolket af virkelige personer. Historiske kendsgerninger blandes sammen med eventyrlige hændelser, og det hel opleves af unge hovedpersoner, som – måske – er opdigtede.

Researchen er grundig, og spændingsniveauet højt.

KONGEN AF KANDY

Med illustrationer af Mårdøn Smet

Rejs med drengene Mikkel og Gabriel på Christian IV’s fejlslagne ekspedition til Ceylon i 1618. Med om bord er også en indisk prins og prinsesse, der vogter over Buddhas hellige hjørnetand, en kolerisk admiral og ikke mindst en portugisisk helvedespræst.

DEN AFRIKANSKE FORBANDELSE

Landsbypigen Amas fremtid lægges i ruiner, da hun kort før sin indvielse i de voksnes rækker bliver taget til fange af slavehandlere. Hun føres til det danske fort Christiansborg på Guldkysten, hvor hun oplever en umenneskelig behandling, men også et håb om, at hun måske alligevel har en fremtid, da hun møder mulatdrengen Kofi.

FLUGTEN FRA VESTINDIEN

Plantageejerens børn, tvillingerne Nelly og Nicolai ender på hver sin side, da de skal tage stilling til slavernes krav om frihed i Dansk Vestindien i 1848. FLUGTEN FRA VESTINDIEN er en selvstændig fortsættelse af DEN AFRIKANSKE FORBANDELSE.

TYVEN I TRANQUEBAR

Fjerde og sidste bind i serien. Er under udarbejdelse og forventes at udkomme i efteråret 2015.

Amalie er steddatter af guvernør Hassius i Tranquebar på Indiens sydlige østkyst, hvor missionæren Bartholomæus Ziegenbalg har stor succes med at omvende de lokale hinduslaver. Missionærarbejdet ødelægger handlen for guvernøren, der ikke har nogen betænkeligheder ved at ofre Amalie for at sætte en stopper for det.