FLUGTEN FRA VESTINDIEN

”’Flugten fra Vestindien’ er på alle måder en forrygende bog … en særdeles vedkommende
bog, der giver en saltvandsindsprøjtning til vores viden om de historiske og politiske begivenheder på de dansk vest-indiske øer. En historie vi aldrig må glemme.”

– Dagbladenes Bureau

”Kim Langer har imponeret voldsomt med de to første bøger, og det tredje eventyr lader ikke de to forrige noget efter … Et velresearchet historisk eventyr, der krydret med indlevelsesevne og fokus på spænding, får fortiden til at fremstå levende, relevant og vedkommende.”

– Weekendavisen

”’Flugten fra Vestindien’ er mere end en ungdomsbog! Kim Langers grandiose projekt er at skrive fire romaner med nedslag i dansk kolonihistorie … Kim Langer bidrager med solid, viljefast og nærende historiefortælling.” 
****
– Politiken

”Et sympatisk projekt, der på effektiv vis vil kunne belyse en mørk periode i danske historie for de lidt yngre aldersklasser. Faktisk kunne man mageligt forestille sig ’Flugten fra Vestindien’ som et tværfagligt indspark til historietimerne i folkeskolens overbygning.” 
****
Jyllands-Posten

På St. Jan i Dansk Vestindien lever de 14-årige tvillinger Nelly og Nicolai en sorgløs tilværelse på deres fars sukkerplantage. En nat vender en slaveflugt imidlertid op og ned på tingene, og da et dansk krigsskib anløber øen, og en gammel frikulørt ved navn Kofi samtidig dukker op, står Nelly og Nicolai pludselig med fødderne i hver sin lejr.

Imens sidder generalguvernør Peter von Scholten i hovedstaden Christiansted og forsøger at dulme slavernes utilfredshed. Men da Nelly og Nicolai ankommer til St. Croix, er den sorte slaveleder Buddo i fuld gang med at samle øens slaver. De vil have deres frihed nu …

FLUGTEN FRA VESTINDIEN foregår i dagene omkring slaveriets ophævelse på de dansk vestindiske øer i 1848. Bogen er en selvstændig fortsættelse af DEN AFRIKANSKE FORBANDELSE.

Læseprøve

Nicolai løftede langsomt hovedet. Kvinden jamrede sagte og trykkede ansigtet ind mod pælen for at kvæle lyden. Nicolai hørte hende knap nok. Han havde kun øje for striberne på hendes ryg. Så gled hans blik tilbage til pisken. Skaftet var glat af sved, og bloddråber perlede sammen i hulningerne mellem de flettede strimler og glimtede om kap med det blanke læder.
Tre røde striber. Det var tre for lidt.
Nicolai svingede til med forbløffende lethed.
Lyden gav ham et chok. Ikke så meget kvindens pludselige skrig, men knaldet af blodig læder mod udspændt hud. Som om det blev højere af, at han selv havde fremkaldt det. Han kunne mærke smældet som en gysning hele vejen op igennem armen.
En frydefuld gysning.

– Fra bogen