DEN AFRIKANSKE FORBANDELSE

”Kim Langer fortæller funklende med sikkert greb om kollektivromanen og bevæger sig forbløffende ubesværet ind og ud af personerne: Idealisten, krigeren, købmanden, den imbecile onde og de ædle vilde. Alle bidrager med hver deres stemme til en spændende, farverig og ikke mindst oprørende helhed. Et imponerende og eventyrligt værk.” *****
– Kari Sønsthagen, Berlingske Tidende

”En på alle måder stor roman, svær at ryste af sig, flot fortalt og uden unødige krumspring.”
– Damian Arguimbau, Weekendavisen

”Usædvanlig velkomponeret, solid, usentimental, spændende og – ubærlig.”
– Steffen Larsen, Politiken

”Makaber læsning for både unge og voksne. Det er også interessant og spændende, frygteligt og fantastisk godt!”
– Kirsten Aggerholm, Børn & Bøger

Det står sløjt til med danskerne på den afrikanske Guldkyst. Handlen er gået i stå, og slavekasserne under det hvide fort står tomme. På sit kammer drømmer den fordrukne guvernør om bedre tider, imens tjenestedrengen Kofi ønsker sig et andet liv. Og så en dag dukker Købmanden op med et tomt slaveskib, der skal lastes.

Imens går 14-årige Ama rundt i landsbyen Sasemi og glæder sig til at blive voksen. Men general Opoku og hans krigere er på slavejagt i området – og snart er Ama på vej mod kysten og alle de rædsler, der venter dér.

Fra 1650’erne til begyndelsen af 1800-tallet var Danmark verdens 7. største slavehandlernation. DEN AFRIKANSKE FORBANDELSE fortæller om nogle få af de ca. 100.000 afrikanere, der ufrivilligt blev fragtet til den nye verden på danske skibe.

Læseprøve

Hør Kim Langer fortælle om DEN AFRIKANSKE FORBANDELSE her.